zaterdag 4 april 2015

Bedrijventerrein hier, bedrijventerrein daar ... nu de bedrijven nog

Langs de Steenweg naar Kasterlee, tussen Meubelambacht en Tijlcars, stond er nog een mooi bosje... (foto 280voor; foto280voor) tot men onlangs de heleboel neerlegde en begon met het aanleggen van een bedrijvenzone. (foto280)
Bedrijvenzone "Everdongen" zoals het zo mooi prijkt op de borden. (foto280)
Hiermee verdwijnt weer een prachtig stukje natuur binnen de ring.

Het bedrijventerrein Veedijk staat intussen al enkele jaren... te staan. (foto59  , foto59) Met moeite kan je er één of twee bedrijven op ontdekken. Nochtans vond de toenmalige burgemeester het belangrijk, het zou voor meer dan duizend nieuwe werkplaatsen zorgen... Toen het project bekend werd hebben de boeren verschillende jaren de zwarte vlag op de akkers gehangen, uit protest tegen het verlies van landbouwgrond.

In de pijplijn zit waarschijnlijk nog een ander project aan de Bentel, waarvoor ook weer een hele lap landbouwgrond zal sneuvelen?.  (foto135; foto135)

Dus: we hebben er weer een nieuw bedrijventerrein bij. Als nu de bedrijven nog zouden volgen.
Bovendien moeten we kritisch omgaan met de cijfers hierover: hoeveel bedrijven zijn nieuw en hoeveel verhuizen gewoon van hun oude locatie naar het nieuwe bedrijventerrein? hoeveel banen bestonden al elders en worden naar het bedrijventerrein verplaatst en hoeveel zijn er echt nieuw?

Maar ja... ik herinner me nog een reportage op TV. Verschillende liberale excellenties en politici (De Croo, Dewael, Rutten...) op een boottocht op de Schelde. In de verte bemerkten ze nog een bosje. "Dit is nog een mooi stukje dat ontgonnen kon worden"... was de commentaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten