In een vorig bericht sprak ik de vrees uit dat het Diftar-systeem, dat Turnhout gaat invoeren vanaf januari volgend jaar, zal leiden tot een verdere verschraling van het groen in de stadskern (zie bericht Diftar). Hopelijk niet te veel mensen zullen hun tuin en andere bezittingen screenen naar de hoeveelheid groenafval die het met zich brengt. Toch wordt groen hiermee gezien als een kostenfactor: twijgen, bladeren... hiervoor zal men moeten betalen en men probeert er zich vooraf vanaf te maken.
Bij ons in de buurt stond een prachtige krulwilg, die het stenen gezicht van de rijen autoboxen enigszins milderde. Hij werd gebruikt voor vogels als oriëntatie, als rustpunt, enz.(foto123; foto123)
Enkele dagen geleden was de buurman hem aan het kortwieken.(foto123) Blijkbaar in opdracht van de eigenaar. Ja, zeiden ze: hij schiet wel terug op.... Maar de stam is zo kort, dat het geen volwaardige boom meer kan worden. (foto123) En wat heeft men ermee gewonnen? Ik denk eerder dat de boom één van de slachtoffers van Diftar is: minder bladeren, minder afval, minder kosten voor de buurman?
Waarschijnlijk niet het eerste slachtoffer van Diftar en vast en zeker niet het laatste.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten