zondag 17 januari 2016

Eerst zien...

De reconversie van de Splichalsite gaat van start (bron). Tegen 2019 moeten daar honderd woningen verrijzen. Er wordt heel wat afgebouwd in Turnhout geeft men toe, maar toch gaan de bouwprojecten gewoon door. Benieuwd wie er ooit op tijd op de rem gaat staan... en als dit wat laat gebeurt wie ervan de gevolgen gaat dragen... Maar kom... dus een zoveelste woonproject in Turnhout, want men moet koste wat kost zijn positie als centrumstad en de bijhorende centjes verdedigen.
Volgens Landgoed Development zal men de nodige kopers wel vinden, want het wordt een "toonaangevende wijk" op enkele stappen van het centrum.  Hoe dit toonaangevende bereikt gaat worden, wordt verder in het artikel niet verder onderbouwd, alleen de begrippen duurzaamheid en hoogwaardige isolatie vallen nog een keer. En ... de prijzen zijn scherp; de afwerking hoogwaardig... Nu is dit geen nieuws, want dit horen we elke keer.  Vraag is dan? Hoe komt het dat andere projecten dan blijkbaar duurder zijn? Waar gaat de extra winst naar toe? Hoe komt het dat de prijs van de appartementen toch steeds maar blijft stijgen.... Of wordt er toch bespaard op de afwerking.

Nog twee eigen kenmerken van het project:
  • Er wordt een servicepunt voorzien waar de bewoners terecht kunnen. In de aanvangsfase zelfs gratis. Vraag is wat ermee gaat gebeuren en hoeveel dit gaat kosten als de "gratis" periode verstreken is. Blijkbaar is niets gratis in het leven... zoals de politiek ons recent geleerd heeft.
  • Het kruispunt met de Smiskensstraat en de Apostoliekenstraat wordt heraangelegd en er wordt een plein met veel groen gecreĆ«erd in de Smiskensstraat. We zullen zien... wat is veel groen? Voorspelling: een paar plantenbakjes en een eenzaam boompje...
Met andere woorden: eerst zien en dan geloven...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten